Smartlog v3 » Madonnaen » Tøger Seidenfaden - en klog mand?
Opret egen blog | Næste blog »

Madonnaen

Lidt af hvert - aktuelle og impulsive indfald og udfald

Tøger Seidenfaden - en klog mand?

20. Jun 2011 17:02, Madonnaen

 Myterne gik jo på at Tøger var en usædvanlig begavet mand, og en skarp debattør var han da også, selvom man sommetider syntes, at han var helt ude i 'hampen', og kun tilegnede sig synspunkter for at komme i verbalt slagsmål. Se blot Bent Falberts opfattelse her:

"Men manden var en begavet debattør, undertiden agitator på tynd is, som da han uden fornøden kompetence oprettede Irak Centeret, hvis formål var at samle penge til aflønning af irakere, som nægtede at rejse hjem, skønt de opholdt sig ulovligt i Danmark."

http://ekstrabladet.dk/flash/boeger/article1573929.ece

Men er man begavet, når man røber sine kilder i Tamil-sagen, og beretter om, hvem man har sukket efter i sin ungdoms vår samt omtaler kolleger som værende skvadderhoveder, fordi de efter hans mening tilsyneladende ikke nåede ham selv til sokkeholderne, til en forfatter og journalist  der skal skrive ens memoirer?!

Var Tøger ikke bare en selvovervurderende elitær snob, og absolut ikke ville sammenlignes med den almindelige dansker, som han følte sig højt hævet over pga. en god uddannelse de 'rigtige steder'?!

Iflg. bogudgivelsen og diverse anmeldelser kunne man også få et vist indtryk af, at Stig Anderesen har kunnet skrive hvad han lystede, da Tøger af gode grunde ikke kan tage til genmæle, som de øvrige SA har udgivet biografier om, eller har Tøger været så langt fremme i sit sygdomsforløb, at han allerede har været i terminalfasen og har af samme årsag været under indflydelse af så mange medikamenter, at han ikke har været helt tilregnelig?!

Kommentarer

 1. Erik Hulegaard
  20. Jun 2011 17:31
  1

  Portrætjournalisten Stig Andersen er en erfaren og indimellem kontroversiel journalist, der har flere velresearchede portrætbøger på sit CV.

  Der forekommmer at være temmelig delte meninger om hans seneste produktion fra mediernes anmeldere, der i destilleret form går på, at bogen kunne forekomme kun at være en slags mikrofonholder for den i januar 2011 afdøde Politiken-chefredaktør.

  Ligeså meget jeg i mange år har - alt i alt -synes om avisen Politiken, lige så lidt har jeg gennem mange år intuitivt syntes om nævnte bogs hovedperson, hvis ego knap nok kunne rummes på en supertanker.

  Det giver således aktuelt ikke anledning til tidsforbrug for at gennemlæse ca. 550 siders helgenkåring. ;-)

 2. madonnaen
  20. Jun 2011 21:47
  2

  @ Erik Hulegaard

  Arh, hvis bogen kommer på tilbud i Føtex, kan jeg nok ikke nære mig, selvom jeg heller ikke var fan af den før omtalte redacteur.:-)

  De øvrige biografie raf personerne du omtaler, har han givet et yderst nuanceret og interessant portræt af.